Страшни СНИМКИ! Ето какво причинила борова процесионка на бременната жена от Дупница

Борова процесионка вкара в „Пирогов“ млада жена от душнишко село. Токсичната гъсеница, докара тежка алергична реакция на бременната Марина Туйова, съобщава „Труд“. 

Както писа очакващата бебе фотографка незабавно е била закарана от близките си в най-голямата болница за спешна медицинска помощ, тъй като по цялото ѝ тяло се появили алени обриви. Освен с фотография, Марина се занимава с бизнес. Тя е собственик на хранителен магазин.

„Цял ден седяхме с приятелки на пейката пред магазина. По едно време видяхме колоната от гъсеници. Децата започнаха да ги настъпват. С една метла се опитах да ги премахна от входа на магазина“, разказа потърпевшата.

По-късно тя е разбрала, че не е трябвало децата да ги настъпват, защото така още по-бързо се разнася токсичната отрова. За същото предупредиха и лекари – видите ли колония от борови процесионки, в никакъв случай не ги настъпвайте, дори да сте с дебели подметки. Обикновено отровната гъсеница се прикрепя към друга себеподобна и така вървят в колона, наподобяваща влак. Животните често ги мислят за пръчки, а децата са любопитни и бързат да ги пипнат.

„По едно време всички пламнахме. Най-пострадали сме аз и една от приятелките ми. Съпругът ми ме видя и предположи, че става въпрос за алергична реакция от боровата процесионка. Той тъкмо през изминалите дни беше чел статия за това. Отидохме до „Пирогов“. Направихме консултация с токсиколог. Докторът беше категоричен, че обривът е от гъсеницата.  Сподели, че в София има и други оплаквания“, разказа още Марина.

Тя благодари освен на лекарите в „Пирогов“, така и на община Дупница за бързата намеса. Със специална техника и кран бе унищожен кошерът на боровите процесионки. Домът им прилича на захарен памук, вплетен в иглолистните дървета.

Токсиколози предупреждават и хората с домашни любимци да бъдат особено внимателни, когато ги извеждат на разходка по парковете. Процесионката може да причини некроза на езика на домашното куче или котка, както и мигновена смърт, ако поетата отрова е в по-голяма концентрация. 

Сподели