Звезда отново подчини Партизан, този път с два гола за три минути

Цървена звезда победи Партизан с 2:0 и се класира за финала в турнира за Купата на Сърбия. Тимът на Владан Милойевич нанесе своя удар в средата на първото полувреме, когато вкара два бързи гола. В 27-ата минута Александър Филипович отклони топката в собствената си врата след удар на Питър Олайинка, а в 29-ата нигериецът отново беше на точното място и с плътен шут опъна мрежата.

В спора за трофея Звезда ще се изправи срещу Войводина. По-рано днес тимът от Нови Сад елиминира Раднички (Крагуевац) след успех с 1:0 като гост. Единствения гол отбеляза Сеид Корач в добавеното време.

Това беше чевтвърти мач между Цървена звезда и Партизан през сезона. „Гробарите“ надвиха вечния си съперник с 2:1 през декември, а в началото на март дербито завърши 2:2. Преди няколко дни съперниците се срещнаха и в плейофната фаза от първенството, като „звездашите“ изтръгнаха победа с 3:2 след два гола в добавеното време и увеличиха аванса си на върха в класирането на 10 точки.

Преди големия сблъсък над Белград се изляз истински порой. Около стадиона гъмжеше от полиция. Органите на реда внимаваха, за да не се стигне до безредиците от събота, когато фенове на двата тима се биха и над 50 човека бяха арестувани.

За Звезда в предни позиции започна Шериф Ндиайе, а зад сенегалския нападател действаха Питър Олайинка, Мирко Иванич и Осман Букари. В центъра на защитата си партнираха опитните Александър Драгович и Урош Спаич.

Наставникът на Партизан Игор Дуляй също подреди отбора си в 4-2-3-1, като на върха на атаката беше Самед Баждар, подпомаган от Ксандер Северина, Гаяс Захид и Алдо Калулу. На пейката останаха Бибрас Натхо и Немяна Николич.

Първият съдийски сигнал се забави с цели 7 минути заради димната завеса, предизвикана от пиротехниката, с която се бяха подготвили двете агитки. Футболистите на Партизан се задържаха по-продължително до своята резервна скамейка и това принуди съдията Милош Милованович да покаже жълт картон на капитана Светозар Маркович.

„Гробарите“ стартираха по-активно, но оставяха доста свободни пространства в половината си и още в 5-ата минута Букари се откъсна опасно, но не можа да намери напълно непокрития Сърджан Мияйлович. Партизан отговори с пропуск на Захид, който от отлична позиция не успя да преодолее Омри Глазер.

В 22-ата минута Баждар беше изведен от Северина, но шутира встрани от целта. В 27-ата Звезда поведе с автогол на Александър Филипович. След центриране от десния фланг на Ин-Бом Хуанг топката стигна до Олайинка, той игра с глава, а Филипович не можа да се намеси добре и от него кълбото влезе във вратата на Партизан.

Само две минути по-късно Мияйлович центрира към Олайинка, който овладя топката на гърди и със силен удар не остави шансове на Александър Йованович. До почивката Звезда можеше да реши всичко, но Йованович отрази шута на Марко Стаменич. Пред другата врата шанс имаше Баждар, но Глазер внимаваше.

На полувремето Игор Дуляй смени Светозар Маркович с Аранджел Стойкович. Не след дълго в игра за „черно-белите“ се появиха Неманя Николич, Бибрас Натхо и Алекса Янкович. Цървена звезда контролираше двубоя, но Олайинка и на два пъти Ндиайе пропуснаха от чисти позиции. В 58-ата минута и Иванич беше близо до гол, но Йованович реагира блестящо.

Положенията пред вратата на Партизан следваха едно след друго. В 60-ата минута Ндиайе се забави с нанасянето на удар, а малко по-късно Букари прати топката в аут и „гробарите“ отново оцеляха. В средата на втораат част двубоят беше прекъснат за кратко заради десетките факли, хвърлени на терена.

В 66-ата минута Олайинка стреля неточно с глава, а в 73-ата дойде ред и на Глазер да покаже класа. Израелският страж спаси силен удар на резервата Николич. Звезда се стремеше да убива темпото, а Партизан сякаш нямаше достатъчно физически сили, за да опита финален натиск.

В последните десетина минути „гробарите“ окончателно се предадоха. Звезда изпълни няколко корнера, но и те не доведоха до трето попадение. До края мачът просто се доиграваше.

Цървена звезда е в сеерия от 9 поредни победи във всички турнири, а след няколко дни ще гостува на Войводина. Партизан допусна трето поражение за десет дни. Следващият мач на „гробарите“ е у дома срещу ТСЦ Бачка Топола.

Снимки: sportal.rs

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели