Денков шикалкави за Бойко Рашков и фрапантното изоставане от ГЕРБ

Фактите са много ясни – ГЕРБ и ДПС саботират съдебната реформа. От това страда второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. Това заяви пред журналисти в парламента бившият премиер акад. Николай Денков.

„Още в края на миналата година всички действия, които зависят от Министерски съвет (МС), са направени и законопроектите са внесени в Нaродното събрание (НС). За да бъде извършено второто плащане, трябва НС да приеме 4 акта“, посочи той.

Става дума за влизане в сила на Закона за личния фалит, който е приет само на първо четене. Вторият е приемане на правилата за работа на националната комисия за противодействие на корупцията. По думите на Денков, по тези правила върви кореспонденция с ЕК, но ГЕРБ и ДПС не приемат част от изискванията.

Третият закон, който не е приет, е законът за защита на сигналоподателите. Четвъртият акт, който не е приет окончателно, е пътната карта за климатична неутралност.

Помолен да коментира , Денков каза: „Нямам място да коментирам неговите действия. Задайте този въпрос към него“.

„Вчера един от журналистите, който е преследвал г-н Рашков, дойде на наше събиране, влезе в залата, почна да крещи, без да е предизвикан с нищо. Дайте си сметка, че вие също носите отговорност за това как се държите, когато имаме общи събирания“, скара се той на журналистите. 

Денков отказа да коментира факта, че според .

Сподели