Volvo EX30 печели престижната награда за дизайн Red Dot „Най-добър от най-добрите“

Компактният SUV Volvo EX30 беше удостоен с престижната награда Red Dot: „Най-добър от най-добрите“ в продуктовия дизайн за 2024 г.

Наградата отличава върхови постижения в дизайна въз основа на четири основни принципа на добрия дизайн: функцията, привлекателност, използване и отговорност. Журито от 39 експерти от цял свят избра EX30 за победител в конкурентна област с общ резултат от 93/100.

„Volvo EX30 въплъщава ценностите на дизайна на Volvo Cars в по-малък формат и е отражение на премиум скандинавски дизайн, където формата следва функцията“, казва Джим Роуън, главен изпълнителен директор на Volvo Cars.

„EX30 показва най-ниския въглероден отпечатък от всеки изцяло електрически автомобил на Volvo досега и е проектиран да бъде толкова безопасен, колкото бихте очаквали от автомобил на Volvo. Той е пълен върховни технологии и е идеално пригоден за днешния пазар, тъй като все повече клиенти на нови автомобили преминават към електрически модели.“

Дизайнът на EX30 се отличава с:

  • Дълго междуосие, големи колела и равни отстояния между предната и задната част на автомобила за баланс и изтънченост на външния вид.

  • Използването на естествени и рециклирани материали в автомобила е стъпка към нашите цели за устойчивост.

  • Оптимизирано пространство – от отделения за съхранение до контроли и екрани, което води до гъвкаво пространство с първокласни пропорции.

Многократно награждаван автомобил

EX30 беше представен миналото лято и вече спечели повече от 20 големи награди, включително престижната награда Car Design за 2024 г., създадена през 1984 г. от списание auto&design. Той получи също и наградите „Автомобил на годината“ на The Sun, „Малък SUV/Кросоувър на годината“ от Sunday Times и „Еко воин на годината“ от списание Top Gear.
 

Сподели