Може ли Макларън да догони Ред Бул за 12 месеца?

Целта на Макларън във Формула 1 е да догони световните шампиони Макс Верстапен и Ред Бул и тимът отново да се бори за титлата. А шефът на Макларън Андреа Стела посочи и срока, в който може да се случи това – в рамките на 12 месеца.

Сезон 2024 се развива добре за Макларън, Ландо Норис вече има два подиума, а в Китай британецът успя да задържи зад себе си Серхио Перес и да раздели двамата пилоти на Ред Бул на подиума.

“Ние не мислим за това дали Макс Верстапен ще остане в Ред Бул или не – обясни Стела. – Ние работим за това да догоним Макс. Възхищавам се на постиженията на Ред Бул и постиженията на тима, тъй като постигането на такова постоянство не е никак лесно. Винаги може нещо да се обърка.”

Миналата година Макларън успя да преобрази автомобила си и влезе в челото през втората половина на сезона, а сега тимът се готви за следващата голяма крачка при развитието на колата си за този сезон.

“Ако запазим тази траектория на развитие в рамките на следващите 12 месеца, защо да не догоним Ред Бул – допълни Стела. – Сигурен съм, че можем да ги настигнем. Ще имаме пакет нови неща в Маями, да видим как ще се отразят те на представянето на колата. Подобряването на представянето в хода на сезона – това е най-важното нещо във Формула 1 и всеки иска да се справи максимално добре.”

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели