Доминацията на Дилард срещу Индиана

Плеймейкърът на Милуоки Бъкс Деймиън Лилард собственоръчно осигури безпроблемно начало на своя тим в плейофите на НБА. Гардът на “елените” отбеляза 35 точки само през първото полувреме при победата над Индиана Пейсърс със 109:94 в мач от №1 от четвъртфиналната серия между двата тима. В отсъствието на суперзвездата Янис Адетокунбо тимът на Док Ривърс дори бе в ролята на лек аутсайдер срещу Пейсърс, но Лилард загърби личните си проблеми и се завърна в плейофите след тригодишно отсъствие с впечатляващо представяне.

Дейм вкара всичките си 35 точки през първото полувреме, като така той се нареди на второ място сред състезателите с най-много точки за едно полувреме в плейофен мач. Лидер в това подреждане е Кевин Дюрант с 38 точки за Голдън Стейт срещу ЛА Клипърс през 2019-а, докато Лилард дели втората позиция със Стив Неш, който също бележи 35 точки за Финикс Сънс срещу Далас Маверикс през 2005-а.

Бившият играч на Портланд имаше 35 точки, 3 борби и 2 асистенции при 11/19 стрелба от игра, за да изведе Милуоки напред на полувремето при 69:42. Оттам нататък “елените” не се затрудниха и затвориха мача в своя полза, въпреки че Дейм не успя да отбележи нито точка повече, защото защитата на съперника пращаше поне по двама защитници срещу него.

Мач №2 между Милуоки и Индиана е в сряда сутрин от 3:30 часа българско време.

Последвайте каналите ни в:

Сподели