Ел Класико: съставът на Реал Мадрид

Реал Мадрид и Барселона излизат в поредното издание на Ел Класико, а залогът е титлата в Ла Лига. Кралският клуб е убедителен лидер в класирането, с аванс от 8 точки пред каталунците. Ако отборът на Карло Анчелоти се поздрави с успех, интригата около първото място окончателно ще изчезне. Победа на „блаугранас“ обаче може да направи оставащите 6 кръга изключително интересни.

И двата тима са в отлична форма в шампионата, като записаха по 4 поредни победи преди сблъсъка помежду си на „Сантиаго Бернабеу“. Реал може да се похвали с най-резултатното нападение и най-стабилната защита, но Барса също много подобри представянето си в дефанзивен план и не допусна нито едно попадение в последните си 6 мача.

По-рано през сезона Реал Мадрид се наложи при гостуването си на Барселона с 2:1, а от старта на кампанията „белите“ имат само едно поражение – от градския съперник Атлетико.

През седмицата съперниците имаха тежки изпитания на четвъртфиналите в Шампионската лига. Реал удържа масирания натиск на Манчестър Сити в редовното време и продълженията, а след това се наложи при дузпите и елиминира актуалния носител на трофея на Стария континент. Барса пък отпадна след домакинска загуба с 1:4 от Пари Сен Жермен и по този начин не можа да вземе квота за Световното клубно първенство.

В състава на Реал Мадрид няма сериозни изненади. Тримата в атака са Винисиус Жуниор, Родриго и Джуд Белингам, а в халфовата линия ще действат Лука Модрич, Тони Кроос и Федерико Валверде. На вратата е героят от мача на „Етихад“ Андрий Лунин, по десния фланг на защитата е предпочетен Лукас Васкес за сметка на Даниел Карвахал, а другите трима бранители са Орелиан Чуамени, Антонио Рюдигер и Едуардо Камавинга. От титулярите срещу Ман Сити на пейката сядат още Ферлан Менди и Начо Фернандес.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели