Алегри: Трябва да спрем да подаряваме първите полувремена на съперниците ни

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри бе критичен към играчите си след изстраданото равенство 2:2 в гостуването на Каляри. „Бианконерите“ допуснаха да изостават с два гола, но успяха да се доберат поне до точката. Наставникът пък упрекна футболистите си, че прекалено много са разигравали топката в стил тики-така, вместо да се хвърлят здраво в битката и да си изцапат ръцете. Той е недоволен, че в пореден мач тимът му подарява първото полувреме на съперника си.

„Просто е, позволихме седем контраатаки докато постоянно опитвахме тики-така на няколко метра разстояние и постоянно бъркахме. Срещу агресивен отбор като Каляри, трябва да се хвърлиш здраво в битката. Ние не осъзнахме каква е ситуацията, особено като се виждаше, че топката не се движи добре на този терен. Трябваше да използваме повече дълги пасове. Допуснахме седем контраатаки, доста неща объркахме в техничесто отношение. На този етап от сезона, когато не отговориш на агресията на съперника, ще загубиш. Затова играчите на Каляри имаха крампи в края на мача, защото се раздадоха докрай. В този случай или трябваше да покажем същият интензитет, или трябваше да бъдем прецизни технически, а ние не направихме нито едното“, заяви Алегри.

Все пак наставникът каза и няколко добри думи за това, че отборът му не се предаде и стигна поне до точката.

„Върнахме се в мача, но има над какво да се замислим. Когато не тичаме колкото съперника, трудно можем да спечелим, разчитайки на техника. Хубаво е, че показахме решителност, но не може да продължаваме да подаряваме първите полувремена на съперниците ни. Втората дузпа дойде след хвърляне от тъч, а първата бе след контраатака заради сгрешен пас. Трябва да разберем, че първоначалният подход към един мач е знак за зрялост. Винаги се играе трудно в Каляри, защото теренът е много бавен и топката не се движи достатъчно бързо. Винаги тук сме водили тежки битки, а този път въобще не се ориентирахме в ситуацията. Ако искаме да минем на следващото ниво и да преследваме по-сериозни цели, трябва да подхождаме правилно към такива мачове. Това е процес, този отбор е млад и има нужда да се научи кога трябва да се хвърли здраво и да си изцапа ръцете. Докато Каляри поддържа високо темпо, трябва да действаме по същия начин и най-малкото да държим равенството в мача докато те се уморят. Едва тогава техниката ни ще започва да дава резултати. Но ние не направихме това“, допълни специалистът.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели