Атлетик с грешна стъпка в битката за Шампионската лига

Атлетик Билбао направи грешна стъпка в домакинството си на Гранада от 32-рия кръг на Ла Лига. Срещата завърши при резултат 1:1, но баските със сигурност ще съжаляват, че не успяха да стигнат до победата и изпуснаха важни точки в битката за Шампионската лига. И двата гола в мача бяха дело на домакините на „Сан Мамес“, като първо Иняки Уилямс си отбеляза автогол в 6-ата минута, а след това Горка Гурусета изравни резултата в 24-тата.

Мачът не започна добре за домакините, като в 6-ата минута след остро центриране от корнер Иняки Уилямс с глава отклони топката в собствената си врата за 0:1.

Атлетик все пак успя да се окопити от шока и в 24-тата минута възстанови равенството. Нико Уилямс проби отляво и центрира пред вратата, стражът Аугусто Батая изби топката, но право в краката на Горка Гурусета, който отбеляза за 1:1.

След това срещата премина почти изцяло под диктовката на домакините, но те така и не можаха да отбележат втори гол, а вина за това има и Батая, който направи някои важни спасявания.

Така Атлетик остава на 5-ото място в класирането с актив от 58 точки и 3 по-малко от 4-тия Атлетико Мадрид, който има и мач по-малко. Гранада пък остава в опасната зона на 19-ото място с 18 точки и все по-малки шансове за спасение.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели