Манчестър Юнайтед обяви Джейсън Уилкокс като нов технически директор

Манчестър Юнайтед обяви името на новия си технически директор. Както се и очакваше, това е Джейсън Уилкокс, който идва на „Олд Трафорд“ от Саутхамптън.

„Джейсън Уилкокс се присъедини към Манчестър Юнайтед в ролята на технически директор, започвайки работа веднага. Той ще отговаря за всички технически аспекти, съврзани с отбора, като ще помага за постигането на най-високите стандарти. Преди това той бе футболен директор в Саутхамптън, както и директор на академията на Манчестър Сити. Като играч спечели титлата в Премиър лийг с Блекбърн през 1995 г.“, написаха на официалната страница на Манчестър Юнайтед.

Новината бе потвърдена и от Саутхамптън, откъдето обявиха, че „с неудоволствие“ са постигнали договорка за „приемлива компенсация“, за да пуснат Уилкокс да поеме към „Олд Трафорд“.

Това е една от сериозните промени по високите етажи в Манчестър Юнайтед след идването на сър Джим Ратклиф в клуба. Очаква се обаче да не е последната, като „червените дяволи“ преследват и спортния директор на Нюкасъл Дан Ашуърт, а през лятото в клуба се очаква да пристигне и Омар Берада от Манчестър Сити, който ще влезе в ролята на изпълнителен директор.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели