Де Роси: Горд съм, че съм треньор на такъв отбор

Старши треньорът на Рома – Даниеле де Роси, коментира голямата победа на отбора с 2:1 срещу тима на Милан, която официално класира “римските вълци” на полуфиналите в Лига Европа. Наставникът, който поеме първия отбор съвсем скоро продължава да твори чудеса, като той похвали играчите си за прогреса.

“За да победим този Милан ни трябваха умения. Когато останахме с 10 души, трябваше да играем интензивно, но с интелект и тактически познания. Само с тичане не е достатъчно. Много съм горд, че съм треньор на такъв отбор. Не беше лесно, защото Милан е много силен отбор, който играе добър футбол. Вчера видяхме, че дори Реал Мадрид не беше активен и се защитаваше, ние също го направихме, когато моментът беше подходящ”, каза Де Роси.

Във фазата на полуфиналите римляните ще играят с отбора на Байер (Леверкузен) в повторение на сблъсъка от същия етап на турнира от миналата кампания, когато “вълците” стигнаха до успеха.

“Може би искат да си отмъстят за миналата година, когато ги победихме. Ще видим какво ще стане, но явно не ни смятат за фаворити. Може би някой е чакал Милан на 1/2-финалите на Лига Европа. Изпитвам голямо уважение към Чаби Алонсо още от времето, когато беше играч”, допълни Де Роси.

Първият мач е на 2-ри май (четвъртък), а реваншът е точно седмица по-късно на 9-и май (четвъртък).

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели