Какъв удар на полицията! Селянин крил в дома си…

Над 1700 литра нелегален алкохол откри полицията в специализирана операция, като 1600 от тях само на един адрес. Това съобщават от МВР.

Специализираната полицейска операция за незаконно държане и разпространение на акцизни стоки е проведена на 17 април на териториите на Областните дирекции в София и Пловдив. Действията са реализирани от служители на отдел „Икономическа полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“.

В рамките на извършените оперативни дейности са задържани двама мъже. Осъществени са претърсвания в гр. Костенец и гр. Момин Проход, област Софийска, на моторно превозно средство, собственост на лице от с. Йоаким Груево, област Пловдив и на същия адрес.

На адреса в гр. Костенец са намерени 100 литра безцветна течност с мирис на спирт,  а в автомобила и от адреса в с. Йоаким Груево са открити още 1600 литра от същата течност.

Общото намерено количество надвишава 1700 литра, като притежателите не са представили необходимите документи по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове.

Материалите са докладвани на прокурор от териториалното отделение гр. Ихтиман към Районна прокуратура, Самоков, който ще прецени и необходимостта за изпращане на материалите от делото и на друга прокуратура.

Продължава работата по образуваното досъдебно производство по описа на РУ-Костенец.

Сподели