Бяха бесни! Борисов издаде неочаквана тайна за кабинета “Главчев“

„Виждам, че много хора се опитват да се упражняват върху нещо, което не разбират, а е хубаво да разбират.

Заради това напомням – въпросният разговор е на партийно събрание в район Подуяне.

Там симпатизантите и членовете на ГЕРБ, които бяха дошли, бяха бесни от назначенията на служебното правителство.

Уж правителството, което услужливо другите казват, че е на ГЕРБ, то майката на кмета от ПП е министър в правителството на „Главчев“, а кметът на Подуяне е о ПП, който спрял топъл обяд и други“ – това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС).

„Както се казва половината министри са от ПП и ДБ.

От първия ден аз не съм съгласен нито с външния министър, нито с много от назначенията, но така е направил Главчев. 

Абсолютно съвпадение е, че няколко часа след това той е поискал смяна.

Аз поисках да бъде сменен, защото последните 9-10 месеца ГЕРБ носеше цялата отговорност за външната политика на държавата и искам това, за което сме се борили да бъде продължено“, отсече Борисов.

„Призовавам колегите от ПП и ДБ и на Петков му пожелавам всичко най-хубаво, защото днес има рожден ден – още не съм му се обадил, защото нямам телефон… искам много ясно да стане, че философията на тази Конституция беше направена така, че трите партии в този блок – ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ да носят отговорност след като се премести тежестта за избора на служебен кабинет от президента в парламента.

Нека бъдат любезни и колегите Петков, Христо Иванов и Пеевски да не се махат и да не казват толкова лесно, че не носим отговорност от това, което сътворихме! Да, носим отговорността!“, отсече лидерът на ГЕРБ и продължи:

Сподели