Алегри: Трябваше по-добре да използваме възможностите си

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри прие философски равенството 0:0 в дербито с Торино. Той смята, че резултатът е справедлив и упрекна играчите си, че не са използвали по-добре възможностите си в мача.

„Стана добър мач, имахме своите положения и дори пропуснахме най-добрият шанс през втората част. Ако Кенан Йълдъз, вместо да стреля към вратата, бе подал на непокрития Влахович на далечната греда, това бе сигурен гол. Като цяло отборът игра добре срещу силния състав на Торино. Когато си пропуснал три или четири положения през първото полувреме, особено срещу съперник, който има четвъртата най-добра защита в Серия „А“, след това е трудно да създадеш още 10-12 ситуации за гол. Хубавото е, че записахме нова „суха“ мрежа и продължихме позитивната си серия“, заяви Алегри.

„Можеше да се представим по-добре в атака. Влахович, Киеза и след това Кийн трябваше по-добре да атакуват празните пространства, да търсят позиция зад защитата и да им създават повече проблеми. Костич имаше добра възможност, когато открадна топката, но в тези ситуации трябва да стреляш към вратата, а не да подаваш, защото Торино е отбор, който използва лична защита. В края рискувахме да получим гол, когато Айлинт бе надскочен, но като цяло не допуснахме много ситуации пред нашата врата“, допълни специалистът.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели