Маргарита Василева: Фокусирахме се над второто съчетание и го изиграхме така, както можем

Ансамбълът на България спечели бронзов медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева се класираха трети със сбор от 67.400 точки. Възпитаничките на Весела Димитрова успяха да наваксат изоставането си, след като бяха седми след изпълненията с пет обръча в петък. Днес обаче тя изиграха много силно композицията си с три ленти и две топки.

„Просто се мобилизирахме и се фокусирахме над второто си съчетание, излязохме и го изиграхме със силата, която можем. Треньорката ни не беше доволна вчера от обръчите, както и ние, но се опитахме да мислим за днес и да успеем да се качим малко по-нагоре. Ако си изиграем съчетанията, така както можем, ще се качим на най-високото стъпало. Мисля, че трябва да сме малко по-уверени в себе си и по-концентрирани. Работим за всичко това в залата всеки ден и ще продължим да работим“, каза Маргарита Василева, която беше избрана и за кралица на Световната купа.

„Честно казано не очаквах тази награда, но съм много щастлива и благодарна“, добави тя.

Следващото състезание за ансамбъла ще бъде Световната купа в Баку, която ще се проведе от 19 до 21 април.

„Следващото ни състезание ще бъде в Баку. Ще изчистим съчетанията, ще ги изиграем и всичко ще се получи. Знаем, че трябва да защитаваме олимпийска титла, но вървим с малки цели, постепенно и вярваме, че постигнем най-голямата и желана цел“, завърши Василева.

Последвайте каналите ни в:

Сподели