Атлетико сложи край на мечтите на Жирона

Атлетико Мадрид отказа Жирона от мечти за титлата в Ла Лига. „Дюшекчиите“ спечелиха с 3:1 и увеличи аванса си пред Атлетик Билбао в битката за четвъртото място. Каталунците до преди няколко седмици имаха някакви надежди за първото място, но днес записаха пета поредна загуба като гост.

Срещата в Мадрид започна отлично за гостите, които поведоха още в четвъртата минута. Прекрасна атака на Жирона завърши с гол на Артем Добвик, който засече малко пред вратата подаване на Ян Куто. Това бе 17-ото попадение на украинеца в Ла Лига за този сезон и в момента той е едноличен лидер при голмайсторите.

Тимът на Диего Симеоне имаше трудности да преодолее защитата на съперника, но въпреки това стигна до обрат още преди почивката. В 34-ата минута Антоан Гризман изравни от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле. След попадението Атлетико заигра по-активно и успя да поведе в добавеното време на първата част. Мората, той влезе като резерва, свърши отлична работа, като стигна до една топка малко преди тя да излезе от терена и центрира отлично, а Анхел Кореа се разписа с глава.

Домакините до голяма степен решиха мача в началото на второто полувреме. Гризман увеличи аванса на „дюшекчиите“ след грешка на Джон Солис. Играчът на Жирона направи някакъв опит да изчисти след центриране на Де Пол, но прати топката на крака на французина и той се възползва. След това развитие Атлетико контролираше събитията на терена, въпреки че гостите играеха повече с топката, и можеше да спечели и с по-голям резултат.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели