Реал Мадрид – Ман Сити: Чуамени е централен защитник, а Де Бройне е резерва

Добрите познайници Реал Мадрид и Манчестър Сити излизат тази вечер на „Сантиаго Бернабеу“ в интригуващ първи сблъсък от 1/4-финалната фаза на Шампионската лига. Двата отбора се срещат в елиминациите на турнира за трети пореден сезон. През миналата кампания „гражданите“ разбиха „белите“ с общ резултат 5:1 на полуфиналите, а година преди това победител на същата фаза бе кралският клуб.

Реал спечели предишните си 11 мача от 1/4-финалите на Шампионската лига, като в последните три сезона неизменно елиминираше в тази фаза съперници от Англия. Манчестър Сити пък е с негативна статистика в гостуванията си на испански съперници – осем загуби срещу четири победи. Тимът на Джосеп Гуардиола, който защитава трофея си от миналия сезон, обаче е в серия от 22 поредни мача без поражение в Шампионска лига.

Всъщност, последният тим, който победи Манчестър Сити в турнира, бе именно Реал Мадрид – на полуфиналите на сезон 2021/22. „Гражданите“ спечелиха последните си 10 мача в ШЛ.

Голямата новина в състава на домакините е, че Карло Анчелоти е решил да заложи на Орелиан Чуамени като централен защитник, като французинът е предпочетен пред Начо Фернандес, който остава на пейката за началото. Там е и Едер Милитао, който пък се възстанови от контузията си, но все още няма игрови ритъм. В този случай Едуардо Камавинга ще бъде дефанзивният полузащитник. Останалите избраници на Анчелоти са очаквани. Винисиус Жуниор, който пропусна мача с Атлетик Билбао на 31 март заради наказание, логично се завръща в състава.

Джосеп Гуардиола също е взел важно решение, оставяйки на пейката Кевин Де Бройне. Промените от мача с Кристъл Палас са общо четири, като Рико Люис, Хулиан Алварес и Оскар Боб също отстъпват местата си. Фил Фоудън, Мануел Аканжи, Бернардо Силва и Матео Ковачич се завръщат сред титулярите. На вратата отново започва Щефан Ортега, което означава, че Едерсон, който се възстанови от контузията си, е на пейката.

Реал Мадрид: Лунин, Карвахал, Чуамени, Рюдигер, Менди, Камавинга, Валверде, Кроос, Белингам, Родриго, Винисиус

Манчестър Сити: Ортега, Аканжи, Стоунс, Диаш, Гвардиол, Родриго, Ковачич, Силва, Фоудън, Грийлиш, Холанд

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели