Маркус Грьонхолм ще дебютира с Порше

Двукратният световен рали шампион Маркус Грьонхолм се завръща по отсечките, като финландецът ще дебютира с Порше 997 GT3 Cup в рали фестивала „Оснайо” (11-13 април) в Испания.

Маркус е поканен като гост-пилот и ще кара с опитния испански навигатор Борха Одриосола, а 56-годишният бивш световен рали шампион не скри ентусиазма си за предстоящото състезание.

„Нямам търпение да стартираме, за мен този рали фестивал е уникална надпревара и се радвам, че ще мога да споделя с испанските фенове страстта ни към рали спорта – обясни Маркус, цитиран от финладските медии. – Сигурен съм, че ни очаква страхотно изживяване, тъй като атмосферата по етапите ще е неповторима.”

Маркус няма да е единственият именит финландец, който ще стартира в това испанско състезание – бившите световни шампиони в WRC2 Емил Линдхолм и Рита Хамалйнен ще карат с Хюндай i20 Rally2, като седмица по-късно ще стартират в Хърватия, където е четвъртият кръг от сезона в WRC.

А феновете на Грьонхолм ще могат да го гледат и през август, когато е рали фестивала „Айфел” в Германия, кръстен на планината, където се намира пистата „Нюрбургринг”.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели