От Заубер искали да разкарат Ботас преди старта на сезона?

Бъдещето на Валтери Ботас в отбора на Заубер, който от 2026 година ще се превърне в Ауди, е под сериозни въпросителни. Причината за тях е появилата се информация, че главният изпълнителен директор на Заубер Андреас Зайдъл е искал да се раздели с финландеца още преди началото на сезон 2024.

Ботас е един от 12-та пилоти, чиито договори изтичат в края на годината и той неведнъж изяви своите надежди до удължи престоя си в Хинвил. Изглежда обаче това ще бъде трудно, тъй като Зайдъл не е доволен от представянето нито на Ботас, нито на неговия съотборник Гуаню Джоу, поне това твърди журналистът Кристиан Менат.

„В Заубер са сравнително разочаровани от видяното, те не са на 100% доволни от двамата си пилоти – заяви Менат пред Motorsport Magazin. – Валтери беше привлечен от Фред Васьор преди три години, не от Андреас Зайдъл, който може би щеше да иска да се раздели с него година по-рано, така че аз съм почти сигурен, че в Заубер има два свободни кокпита за догодина.

„Джоу, разбира се, носи и много пари, но погледнато в перспектива Заубер ще стане заводският отбор на Ауди и платен пилот вече няма да бъде нужен“, добави Менат.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели