Калоян Методиев: Откъде знаят какво искат избирателите?

Избирателите не искат нови избори. Тази мантра се повтаря в студията от няколко дни от подкрепящи кабинета анализатори. Откъде знаят какво искат избирателите? Този въпрос зададе политологът Калоян Методиев в личния си фейсбук профил. Ето какво още написа той:

Какво искат избирателите се проверява на избори, а не чрез социологически изследвания. Иначе да не правим избори. По-прогнила, антидемократична, антиконстутиционна и антиевропейска теза няма! Нима избирателите на Сглобката искаха ПП-ДБ и ГЕРБ да се прегърнат? Кампаниите им бяха построени на точно обратното. Нима избирателите им днес искат да гледат брачните им раздори и срамотии?

Значи трябва да търпим всяко безобразие, падение, отмятане от клетви и думи, нарушения на процедури и политическа практика, антиселекция, парцелиране на държавата в името на някакъв техен си исторически компромис на позора. 

Политиката няма край. Изборите са спирка от нейния път. Опитите основно на ПП-ДБ, включително от премиера им, да ни убеждават, че изборите нямат значение е поредното предателство към здравия разум, демократичните ценности и моралната логика. И всичко това, докато лазят пред Бойко Борисов и го молят да ги прибере. Пред очите на цяла България. „Добър“ пример за младите. 

Не им е за първи път да се изплюят в лицето на собствените си избиратели и на обществото. Но този път стана много нагъсто – няколко пъти от неделя вечер насам.

Сподели