Италия в група с Нидерландия, Белгия и Бразилия за „Купа Дейвис“

Защитаващият титлата си тим на Италия ще играе с отборите на Нидерландия, Белгия и Бразилия в груповата фаза на турнира за „Купа Дейвис“, неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже.

Четирите тима попаднаха в група „А“, която ще се играе в Болоня.

Като особено интересна се очертава група „В“, в която са финалистът от последните два сезона Австралия, четвъртфиналистът от последното издание Чехия, както и традиционно силните отбори на Франция и Испания. Мачовете от тази група ще се проведат във Валенсия.

Единствената група, в която и четирите отбора ще бъдат на неутрален терен, е група „С“. Неин домакин е китайският град Чжухай, но тъй като домакините не играят в тази фаза, в нея ще бъдат Германия, 32-кратните шампиони от САЩ, Словакия и Чили.

Шампионът от 2022 година Канада е водач на група „D“, в която са още полуфиналистът от последното издание на турнира Финландия, Великобритания и Аржентина. Срещите от тази група ще се играят в Манчестър.

Груповата фаза на група „Дейвис“ ще се проведе между 10 и 15 септември. Финалите са насрочени за ноември, но техният домакин ще бъде оповестен по-късно.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago

Сподели