Капело коментира проблемите на Ювентус напоследък

Бившият наставник на Ювентус Фабио Капело коментира слабата форма на “бианконерите”, заради която отборът има само една победа в последните си осем мача. Според него “Старага госпожа” отстъпва на Интер и Милан по качество на състава и не смята за наложително треньорът Масимилиано Алегри да прибегне до схема на игра с трима нападатели.

“Преди всичко нека кажа, че Алегри сътвори чудеса до Дерби д’Италия, запазвайки Ювентус близо до Интер. Двата отбора дори не могат да се сравняват по отношение на качеството и даже Милан, който сега е втори, е по-конкурентоспособен от “бианконерите”. Мачът с Интер показа на играчите на Ювентус разликата между двата отбора. Това им се отрази. Адреналинът и концентрацията им се понижиха и този негативен период е последствие от това.

Проблемът не е във факта, че Алегри не използва трио в атака. Той не разполага с Винисиус или Мбапе, за да изпозлва трима нападатели. Няма съмнения, че Киеза е опасен, когато играе по фланга. Щом той отиде в центъра, става по-лесен за опазване. Кои играчи има Алегри за атакуващо трио с Киеза и Влахович? Йълдъз е талантлив, но тепърва започва. Кийн пък се завръща от контузия. Може би единственият, който би могъл да играе отдясно, е Камбиазо, но щом Алегри се придържа към 3-5-2, това е, защото той си мисле, че така има повече баланс. Нито един треньор не обича да се самонаранява.

Знаете ли защо нападението на Интер и Милан е по-опасно и по-ефективно? Интер има повече качество в средата на терена, а левият фланг на Милан чрез Тео и Леао може да прави каквото си поиска в продължение на 90 минути. В Ювентус радликата прави Рабио и не е случайност, че проблемите на Ювентус съвпаднаха с периода, в който французинът не беше в най-добрата си кондиция.

Отборът се нуждае от поне четири нови попълнения през лятото и да са от световна класа. Клубът и треньорът трябва да ги съгласуват. Необходимо е наставникът да бъде изслушван, когато става въпрос за трансфери. Дали Алегри би паснал на Манчестър Юнайтед или Ливърпул? Отиването в чужбина те обогатява културно и технически. Макс е умен и съм убеден, че благодарение на умението си да разчита играта, той би се справил добре в Англия”, коментира Капело пред “Гадзета дело спорт”.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели