Николай Желязков: Целта е да запазим второто място преди плейофите

Левски София надигра като гост Добруджа 07 с 3:0 гейма в мач от 20-ти кръг на ефбет Супер Волей. С това „сините“ запазват второто място във временното класиране с 16 победи, 4 загуби и 47 точки.

Старши треньорът Николай Желязков говори след мача:

„Солиден първи гейм. Във втория допуснахме грешки от начален удар и атака. Това позволи да направим мача наистина интересен. Трябва да бъдем концентрирани и мотивирани, за да не допускаме такива моменти. Третият гейм солиден, но трябваше да бъдем внимателни във втория. В Добрич се играе трудно. Съперникът играе добре и смятам, че е един отбор, който заслужава да бъде сред силните в елита. Но в крайна сметка 3-0 за нас.

В плейофите домакинското предимство може да бъде предимство само в серия при 2 от 3 мача. При серия в 3 от 5 срещи не е толкова голямо. Това е дълга серия, но въпреки всичко, ще направим каквото трябва да завършим втори в класирането. Това ще бъде добър резултат на фона на всички трудности, които имахме с отсъствията на състезатели поради контузии.

Контузията на Симеон Николов се проточи повече от предвиденото. Александър Къндев бавно навлиза в тренировките. Кристиян Титрийски от другата седмица трябва да започне да напада. Нямаме много време. Това са млади състезатели, които имат нужда от по-дълъг тренировъчен процес за да навлязат в ритъм, но това са условията и ситуацията. Ще направим всичко възможно да влезем по най-добрия начин в плейофите.“

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto

Сподели