Хорнър така и не отговори на важните въпроси за Ред Бул

И след втората двойна победа на Ред Бул от началото на сезона шефът на тима Кристиан Хорнър не успя да се измъкне от въпросите за битката за власт в отбора и кой всъщност контролира екипа на световните шампиони.

„Много се изговори и изписа по тази тема – обясни Хорнър. – Ние сме един отбор и никой не е по-голям от тима. Над 1400 човека работят за тима, всеки има своята роля, от дъното до върха. Без работата на целия екип няма как да постигнем такова представяне. Но този уикенд имаше твърде много спекулации, но ние останахме фокусирани върху представянето ни на пистата.”

Последният казус с разследването срещу доктор Хелмут Марко обаче опровергава думите на Хорнър, за когото се подозира, че стои зад атаката срещу бившия пилот.

„Хелмут Марко е консултант на голямата компания Ред Бул, а не на тима – заяви Хорнър. – Макс е ценен член на нашия екип и прекрасен пилот. Ние сме отбор и нито един човек не е по-голям от тима.”

Дали обаче Хорнър се ползва с подкрепата на Верстапен, която може да се окаже решаваща в може би предстоящата решителна битка за власт в тима?

„Наясно съм с какво се изговори по тази тема – дипломатично започна Хорнър. – Макс е наш пилот и се справя страхотно, а аз съм шеф на отбора и главен изпълнителен директор и отговарям за управлението и представянето на отбора. Всеки трябва да си върши работата.”

Хорнър определи като „спекулации” информациите за разрив между него и Йос Верстапен и отново похвали служителите на тима, но без отново да отговори конкретно и на този въпрос.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели