Наш млад играч прави фурор в ниската земя

За Адем Шериф със сигурност ще се говори в бъдеще. За родения през 2001 година играч футболът е призвание и начин на живот. Играе като полузащитник, с по-силен десен крак, а силните му страни са голямата работоспособност, усетът за позиция преди да получи топката и помощта, която оказва в защита и нападение. Младият талант от няколко години живее в Нидерландия, а пред Sportal.bg ексклузивно разказа за своята кариера.

„Никога няма да забравя първите си стъпки. Те са и най-важните за един играч. Започнах да тренирам във Вихър Айтос, като голяма роля изиграха треньорите Милен Минчев, Борис Николов и Галин Иванов. В Нефтохимик доразвих много качества, най-вече от тактическо естество при Георги Терзиев и Господин Господинов.

Голямото признание дойде, когато бях на 15 години и изкарах един пробен период в нидерландския SV Besiktas. Много ми помогнаха и новите съотборници, трудно е началото, преминаваш езикова бариера, но по-интересното е, че треньорите ме вземаха и при по-големите, да играя с по-големия набор. Беше невероятно, защото още в първия си сезон като халф отбелязах 4 гола и 11 асистенции.

От Спарта Ротердам ме харесаха и привлякоха. На втората година станах капитан, а голямото признание дойде от Фейенорд. Изкарах една невероятна година с най-хубавите преживявания за един млад играч в най-популярния отбор в страната след Аякс. Станахме шампиони в първенството до 19 години. Няма да забравя ротердамското дерби срещу Екселсиор. Бях играч на мача, отбелязах гол и асистенция пред пълни трибуни. От тази година играя за SVV Shciedam – отбор с традиции в миналото. Борим се отново за титлата. Още съм на 20 години и смятам, че идва времето и за трансфер в голям отбор. Надявам се да го постигна с времето“, сподели Адем Шериф.

Пламен Трендафилов

Последвайте каналите ни в:

Сподели