Джаспър и Ханкич остават в Ботев, но няма да попадат в групата

Двама от чуждестранните играчи на Ботев Пловдив остават в тима и за пролетта. Канарчетата не успяха да намерят нови отбори на вратаря Хидайет Ханкич и защитника Джаспър Ван Хертъм до края на трансферния прозорец у нас, който затвори в четвъртък вечер (29 февруари). Така те ще продължат да тежат на бюджета на жълто-черните.

Австриецът с босненски корени и нидерландецът вземат доста високи заплати, но не попадат в групата. Старши треньорът Душан Керкез залага под рамката на взетия тази зима от Хебър естонски национал Матвей Игонен, а резерва е полякът Даниел Кайзер. Интересното е, че и двамата дойдоха след Ханкич. Той пък бе спряган за Лудогорец през есента, но в крайна сметка сега е във „фризера“. Стражът дори наскоро преподписа и контрактът му е до лятото на 2026 година.

Договорът на Ван Хертъм е до лятото на 2025 година. Явно това, че заплатите са им прекалено високи и не се разчита на тях, не притеснява шефовете на Ботев Пловдив.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели