Славия и Ботев (Пд) излизат в здрав сблъсък в „Овча купел“

Славия и Ботев (Пловдив) се изправят един срещу друг в двубой от 23-ия кръг на efbet Лига. Мачът на “Александър Шаламанов” стартира в 17:45 часа, а главен съдия ще бъде Волен Чинков.

Домакините излизат като 11-ти във временното класиране и в нелоша форма. “Белите” имат само една загуба в последните си пет срещи, а след подновяването на пролетния дял от шампионата все още не познават вкуса на поражението. Миналата седмица Славия направи 1:1 с ЦСКА 1948, като може да съжалява, че изпусна победата, след като игра с човек повече почти цял мач. Преди това пък столичани надиграха с 3:0 Берое.

Ботев от своя страна към момента е 7-ми с 32 пункта. “Канарчетата” също имат само една загуба в последните си пет срещи и цели четири победи. От началото на пролетния дял обаче те първо загубиха с 1:2 от Крумовград, но след това се наложиха у дома над Етър с 2:0. По-рано през седмицата пък пловдивчани успяха да се класират и за 1/2-финалите за Купата на България, след като надвиха трудно Спартак (Варна) у дома.

По-рано през сезона двата тима вече изиграха една среща в Пловдив, в която домакините се наложиха с 3:1. Последната среща в “Овча купел” пък завърши в полза на Славия (1:0).

СЛАВИЯ – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

СЛАВИЯ (4-2-3-1): С. Вуцов; Томбак, Йеленкович, Генев, Керчев; К. Стоянов, Минчев; Е. Стоев, Г. Иванов, Т. Тасев; В. Николов

БОТЕВ ПД (4-2-3-1): Игонен; Ето’о; Чернев, Конте, Балоянис; Карабельов, Перера; Акере, И. Попов, Укаки; Г. Николов

СЪДИЯ: Волен Чинков
СТАДИОН: „Александър Шаламанов“, София
НАЧАЛО: 17:45 часа

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели