Уитакър вижда Стрикланд като следващ опонент

Бившият шампион на UFC в средна категория Робърт Уитакър (25-7) иска да се изправи срещу друг бивш носител на пояса в тази дивизия – Шон Стрикланд (28-6).

Австралиецът се завърна към победите с успех над Паоло Коста (14-3) в оспорвана битка на UFC 298 в средата на февруари. След победата му бившият хегемон при 84-килограмовите коментира слуховете, че UFC ще се завърне в Пърт, Австралия. През 2019-а, когато Уитакър се би за последно в родината си, той загуби пояса си в битка с Израел Адесаня.

“Шон е там, накъдето съм се запътил. Той е пред мен и стои в посоката, в която вървя. Мисля, че той е най-логичният избор за следващ мой съперник. Искам само да разбера датата. Разбрах, че ще има карта през август в Пърт. Бих искал да се бия там”, заяви Уитакър пред “Submission Radio”.

Настоящият шампион на UFC Драйкъс Дю Плеси е свързвах със слухове за битка с Адесаня, така че основен избор за боец от Топ 5 при 84-килограмовите за Уитакър остава Стрикланд. Треньорът на американеца, Ерик Никсик, също коментира, че му харесва тази идея.

Последвайте каналите ни в:

Сподели