Хамзат е отказал битка на UFC 300, иска двубой в Саудитска Арабия

Непобеденият в професионалния ММА Хамзат Чимаев (13-0) заяви, че UFC са имали интерес той да се бие на юбилейното събитие номер 300 през април, но е отказал тяхното предложение и сега иска да се бие през лятото в Саудитска Арабия.

Дебютното събитие на елитната ММА верига в Саудитска Арабия ще се проведе на 22-и юни в Рияд.

“Ще се завърна лятото. Искам да се бия в Саудитска Арабия, но никой не иска двубой с мен там. Ще видим какво ще стане. Чакам. Искаха да се бия на UFC 300, но казах, че е прекалено кратко време, за да сваля до 77 килограма. Трябва ми време. А и битката с Леон Едуардс не ми беше гарантирана на 100%. Мениджърът ми каза, че след Рамадан ще се бием с всеки, но не и по време на Рамадан”, заяви чеченецът за “FCR MMA”.

Припомняме, че в началото на тази седмица президентът на UFC Дейна Уайт потвърди, че Леон Едуардс е дал съгласието си за битка с всеки един предложен опонент за UFC 300.

Тази година мюсюлманският празник Рамадан започва на 10-и март и завършва на 9-и април – четири дни преди UFC 300. По време на този период мюсюлманите не могат да пият течности и да се хранят по време на светлите часове на деня. Това значително може да повлияе на формата и килограмите на Хамзат, който така или иначе вече се е провалял на официално претегляне преди битка в UFC.

За последната си битка той дори се завърна в средна категория. След три тежки рунда през октомври 2023-а 29-годишният спортист бе обявен за победител в дуела с бившия хегемон в по-ниската категория Камару Усман.

Последвайте каналите ни в:

Сподели