Какво ще е времето за тестовете в Бахрейн?

Започващите днес тридневни тестове във Формула 1 в Бахрейн са единствената възможност на отборите да се подготвят на писта за началото на сезона. Пистата е „Сахир”, а условията на трасето са добре познати на всички в световния шампионат. Високата деградация на гумите може и да не даде напълно точна представа за работата на новите автомобили, но път в тимовете са оптимисти за развитието на концепциите, използвани миналата година.

Изключението е Мерцедес, където W15 е много по-различен от предшествениците си, както и Хаас, където основната цел ще е тимът да се пребори с агресивното износване на задните гуми.

При какви условия обаче ще карат тимовете днес, в четвъртък и петък? Стабилни е най-краткият отговор и с допълнението, че тази седмица няма да станем свидетели на много големи жеги на пустинната писта. Очаква се, че през деня температурите ще достигат 22-23 градуса, като през по-голямата част от трите дни на теста ще е слънчево със съвсем лека облачност, ще има и лек вятър – по-скоро за охлаждане на механиците и без да влияе на поведението на колите на пистата.

По време на тестовете във Формула 3 миналата седмица за началото на изпитанията валя и първата сутрешна сесия беше на мокро, което определено се оказа изненада за отборите, но сега не се очакват подобни сюрпризи за пилотите във Формула 1.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели