Петков с ново 20 дни преди ротацията, отиваме ли на избори

6 март не е толкова далеч и затова ние решихме да направим смяна на подхода. Изработихме документ – меморандум, който е начална преговорна позиция. Меморандума е между ПП-ДБ и ГЕРБ и ще бъде подписан от политическите лидери и от акад. Николай Денков и Мария Габриел, съобщи съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

По думите му в меморандума се слагат основните цели за управлението в следващите 9 месеца.

„Цели, които наистина дава смисъл това управление да продължава с пълна сила, за да допринесе за развитието на България и за реформите, които всички ние бленуване и искаме вече да се случват„, добави Петков.

Той заяви, че документът ще бъде абсолютно прозрачен и публичен. Той ще бъде представен и на медиите.

„Академик Денков ще си подаде оставката на 6 март. Ако не се споразумеем, ще предложим на нашите партньори да направим избори 2 в 1. Не искаме да влизаме в политическа криза. Тези неща не са ултиматум, готови сме да говорим по всяка една от точките. Не става дума за червени линии, а за изясняване на реалната структура на управление от 6 март насам“, обясни Петков.

По думите му разговорите с ГЕРБ напоследък са станали все по-трудни с изказвания по медиите и  кулоарите на парламента, а времето тече.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Сподели