Физикела оцени шансовете на Хамилтън за титла с Ферари

Джанкарло Физикела е един от малкото италиански пилоти в най-новата история на Формула 1, който е карал за Ферари, а след края на кариерата му в световния шампионат той продължи да си сътрудничи със Скудерията. Физикела е наясно с това как функционира Джестионе Спортива на Ферари и затова си позволи да прогнозира пред италианската преса какви са шансовете на 7-кратния световен шампион Люис Хамилтън за осма титла, вече с цветовете на италианския тим.

„Предполагам, че Люис ще има нелош шанс да спечели осмата си световна титла с Формула 1 – обясни Джанкарло. – Трудно ми е да кажа как точно ще се случи всичко, но според мен вероятността за нова титла на Хамилтън с Ферари е 30 или 40%. Ако го направи, ще стане най-титулованият пилот в историята на Формула 1. Надявам се да го постигне, но всички ще зависи от колата, която ще създадат за него във Ферари. Вече говорим за 2025 година, но първо да видим дали през 2024 Люис и Мерцедес няма да изненадат съперниците си.”

51-годишният Физикела коментира и ситуацията с Кристиан Хорнър в Ред Бул, като той прогнозира, че най-вероятно шефът на тима ще трябва да си ходи, тъй като вече не носи ползи на тима и компанията.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели