Откриха мистериозен „125 метров леден кораб“ чрез Google Earth СНИМКИ

Обърканите потребители на Google Earth имат повече въпроси, отколкото отговори, след като се натъкват на нещо, което изглежда като гигантски „леден кораб“ в Антарктида.

Би било почти невъзможно да  видим всичко лично, но Google Earth ни позволява да пътуваме надлъж и нашир, без изобщо да ставаме от диваните си, и именно чрез тази удобна технология някои изследователи се оказаха с изглед от птичи поглед към Антарктида.

Като се има предвид, че това е област, покрита с лед, вероятно не очаквате, че има какво да видите в Антарктика. Но видео, публикувано през 2020 г., доказва, че тази теория е грешна, тъй като потребителят на YouTube MrMBB333 подчертава голяма, ледена маса във формата на лодка.

1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри!

В клипа YouTuber използва Google, за да определи, че „корабът“ е с дължина повече от 400 фута, със сенки, показващи, че се издига по-високо от земята около него.

MrMBB333 постави картата в 3D изглед, за да получи по-добър изглед на формата, казвайки: „Поглеждате към нея и виждате очертанията на кораб. Това нещо е с дължина 400 фута, както и да казват, изглежда като кораб.

Ако искате сами да видите формата, можете да го направите в Google Maps, като използвате координатите 66°54’18.0″S 163°13’37.0″E. Но тъй като Антарктида е почти необитаема, възможно ли е наистина да е кораб? И ако да, как е стигнал до там?

Това са въпросите, с които интернет потребителите са останали, след като са гледали видеото, за което Snopes потвърди, че не е обработвано.

Все още не е ясно дали формата наистина е кораб, но си струва да се отбележи, че кораби са потъвали в Антарктида през 21 век.

Канадски круизен кораб на име MS Explorer потъна в континента през 2007 г., въпреки че последното му известно местоположение беше на повече от 3000 мили от ледената форма, забелязана в Google Earth, което предполага, че не е отговорен за любопитството онлайн.

През 2013 г. друг кораб на име Любов Орлова беше изоставен в Антарктида, но не беше толкова дълъг, колкото формата, отбелязана на картата.

И така, „корабът“ си остава загадка и докато някой не успее да стигне до Антарктика и сам да я изследва, вероятно ще остане така.

Сподели