Хю Грант: Изобщо не се забавлявам, залят съм от деца!

Твърде стар съм за моите 5 деца, написа Хю Грант във Фейсбук и се пошегува, че изобщо не му е забавно да е възрастен татко. 63-годишният британски актьор има голямо потомство и явно се нуждае от почивка. Грант сподели с ирония пред списание “Пийпъл”, че няма никакво свободно време. “Изобщо не се забавлявам. Залят съм от деца”, каза той саркастично.

Грант и 41-годишната Ебърстийн се ожениха през 2018-а, когато продуцентката роди бебе номер 3. Преди да стане баща, носителят на “Златен глобус” имаше връзка с модела Елизабет Хърли. Той и Елизабет все още поддържат приятелски отношения. А 58-годишната актриса с усмивка коментираше възрастта му, когато описваше неговите “очарователни” и “сладки” родителски тактики в предаването “Гледайте какво се случва на живо с Анди Коен”.

Елизабет има 21-годишен син на име Деймиън, на когото Грант е кръстник. Що се отнася до отглеждането на собствените му деца, Хю споделя, че оцелява “час по час”. След като сам се определи като “старец с много малки деца и много изтощена съпруга”, номинираният за “Еми” актьор добави, че бащинството е подобрило актьорската му игра и го е превърнало от полуатрофирал голфър на средна възраст в мъж с живот, изпълнен с любов

“Не обичам такива филми, но имам много деца и се нуждая от пари”, каза той със сарказъм по повод най-новия си филм “Уонка”, който вече е по кината. 

Междувременно категорично опроверга клюките в интернет, че се е оженил за шведската си съпруга Анна Ебърстийн “по паспортни причини”. Той публично заяви, че е сключил официален брак с нея само и единствено защото я обича. Истината е, че актьорът от “Дневникът на Бриджит Джоунс” е заявявал в свое интервю за USA Today преди години, че той и Анна смятат брака за “доста нелепа социална институция”

Малко след като се заклеха пред олтара, той сподели: “Не ми харесваше, че в някои страни, като преминавахме границата, и паспортните служби ни казваха: “Всички с фамилия Грант – тук, а всички останали – там. Анна я слагаха при бавачките. Всичко изглеждаше погрешно”.

Все пак Хю към днешна дата настоява, че всъщност не се е оженил по практически причини за съпругата си, а наистина го е направил по любов. “Не, не, ожених се за нея, защото я обичам”. За 63-годишния актьор, спечелил световна слава с участието си във филма “Четири сватби и едно погребение”, това бе първа сватба. 

Двамата се ожениха през 2018-а, когато той беше на 57 години, като преди това бяха заедно шест години. Те станаха съпруг и съпруга на гражданска церемония в общината на Челси, Западен Лондон. Анна и Хю имат син и две дъщери, родени през 2015 и 2018 г.

Зад гърба си Анна Ебърстийн има един развод. Тя е бивша продуцентка на телевизия И Ес Пи Ен, а сега работи за шведския бранд за детско облекло “Ейс енд Ми”. 

“Мисля, че е прекрасно, ако се ожениш точно за подходящия човек, твоят най-добър приятел, и това е уютно и прекрасно. Мисля, че има нещо неромантично в брака… Затваряш се.”

В интервю през 2019 г. той признава, че предишните му убеждения, че не иска жена или деца, са “просто погрешни” и че “е отлагал твърде много десетилетия”.

Ясно е, че Грант и Ебърстийн имат доста закачлива връзка. В интервю през ноември 2020 г. Грант споделя, че съпругата му всъщност не харесва нито една от романтичните комедии, с които актьорът е най-известен, като “Нотинг Хил” или “Наистина любов”.

Жена ми наистина е мъжът в нашата къща 

Тя обича филми с насилие, гангстерски филми, докато аз седя и гледам “Римска ваканция”, “Звукът на музиката” или нещо подобно, каза той за Entertainment Tonight. “Така че тя никога не е харесвала тези романтични филми, които съм правил в миналото. Но сега започва да добива усет към моята работа.” Той добави, че макар съпругата му да е харесала “Отмяната”, тя предпочита други актьори в сериала, отколкото собствения си мъж. “Тя е влюбена в съпруга на убитата дама, изигран от Исмаел Круз Кордова, и е много влюбена в ченгето, в ролята Едгар Рамирес”, сподели синеокият Хю.

Преди да бъде вкопчен в брачните окови, Хю, наричан вечния ерген от британските медии, поддържаше любовни връзки с британската актриса и манекенка Лиз Хърли и продуцентката Джемайма Голдсмит. Той има също две деца от китайската актриса Тинглан Хонг.

И много изненада таблоидите, когато няколко месеца преди да навърши 50, заяви, че се страхува, че ще остане стар, тъжен и самотен мъж. Любопитно е, че през 1995 г. той беше арестуван, тъй като бе хванат с проститутката Дивайн Браун. След признание и публично извинение по телевизията Грант е осъден на две години пробация и 1180 долара глоба. Тогава Елизабет си затвори очите, но така или иначе връзката им се изчерпа. 

Извън актьорската си професия Хю Грант е запален спортист. Любимите му спортове като млад били крикет и футбол. Като по-зрял се увлича по голфа. Актьорът е известен със страстта си да колекционира картини. През 2001 г. той купи от Елизабет Тейлър картина на Анди Уорхол за 4 млн. долара, а само 6 години по- късно я продаде за 23,5 милиона.

Щрихи към портрета

Хю Джон Мунго Грант, известен просто като Хю Грант, се ражда на 9 септември 1960 г. в Хамърсмит. Баща му, Джеймс Грант, има фирма за килими. Майка му, Финвола Грант, е с шотландски корени и работи като учителка. Хю има по-голям брат – Джеймс, който е банкер. Младият Хю се увлича по литературата и актьорското майсторство, а през 1979 г. печели стипендия и заминава за Оксфорд. 

Там, разбира се, се включва в театъра и решава, че иска да стане изкуствовед. След Оксфорд се записва в Courtauld Institute в Лондон за допълнителна квалификация и в крайна сметка се фокусира върху актьорското майсторство.

Дебютът на Хю Грант идва още като студент. Филмът е “Privileged” (1982), а режисьор е Майкъл Хофман. Реалният му пробив е през 1994 г. в хита на Майк Нюъл “Четири сватби и едно погребение”, където екранна партньорка му е Анди Макдауъл. Ролята на Грант му осигурява “Златен глобус” и награда БАФТА. Другият емблематичен за Хю филм е “Нотинг Хил”, където си партнира с Джулия Робъртс, а по това време излиза и “Мики синьото око”. 2001 г. е успешна за британския актьор заради участието му в “Дневникът на Бриджит Джоунс”, където с основна заслуга е Рене Зелуегър. През 2003 г. излиза коледният хит “Наистина любов”, в който Грант прави чудесна роля като министър-председател. На следващата година участва в “Дневникът на Бриджит Джоунс 2”. Един от последните му емблематични филми е “Къде покриха Морган?”, където си партнира със Сара Джесика Паркър.

Поли БОЯНОВА

 

 

Сподели