Тулуза се оплака на УЕФА заради лошо отношение към феновете му в Лисабон

Тулуза поиска от УЕФА да разследва отношението към феновете на френския клуб преди първия мач от плейофите в Лига Европа срещу Бенфика в Лисабон, игран в четвъртък вечерта.

От Тулуза заявиха в петък, че са получили множество свидетелски разкази от своите 3250 пътуващи запалянковци за „неподходящо“ отношение от страна на „португалските власти“ преди двубоя, включително и това, което нарекоха прекомерни обиски и действия за сплашване. Не се уточнява къде точно са се случили предполагаемите инциденти.

„Тулуза приема тази информация много сериозно и възнамерява гласовете на привържениците да бъдат чути. Молим засегнатите от това да се свържат със съответните власти (френското посолство в Лисабон или външното министерство)“, се казва в съобщението на клуба.

В Тулуза се надяват УЕФА да започне „задълбочено разследване“ на тези случаи, а Бенфика спечели първия мач между двата състава с 2:1.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели