Заваляха оставки в прокуратурата в София ДОКУМЕНТ

Невена Зартова е подала оставката си като административен ръководител на Софийската районна прокуратура. Това е съобщила самата тя пред БТА. 

Зартова не е пожелала да посочи причините за това свое действие, като уточни, че мотивите ѝ са изложени в подаденото от нея заявление.

Освен това е казала, че не знае и не може да потвърди дали четирима нейни заместници също са подали декларация до Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет с искане да бъдат освободени от постовете, които заемат.

Малко по-рано стана ясно, че всички заместник районни прокурори на София са подали оставки, но разграничавайки се от нея.

Четиримата се оттеглят от ръководните постове и декларират, че се разграничават от действията на районния прокурор Невена Зартова.

Преди дни изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов разпореди проверка на Софийската районна прокуратура заради скандала, възникнал след убийството на Мартин Божанов – Нотариуса.

Тогава Сарафов посочи, че в Софийска районна прокуратура е един от генезисите, където се руши постаментът на справедливостта.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

 

Сподели