Мартин Минчев не помогна на Ризеспор

Мартин Минчев игра половин час за Чайкур Ризеспор при загубата с 0:1 от Сивасспор в 25-ия кръг на турското първенство. Българският национал замени Адолфо Гаич, който направи няколко сериозни пропуска преди почивката. 

Ризеспор създаде изобилие от положения и със сигурност заслужаваше да си тръгне с трите точки от Сивас, но вместо това в трети пореден мач не отбеляза гол, а красиво попадение на Рей Манай от пряк свободен удар осигури успеха на домакините.

Ризеспор е на 6-о място в класирането с 36 точки, а лидер е Галатасарай с 66. Втори е Фенербахче с 64 точки, след като днес се провали у дома срещу Аланияспор – 2:2. Душан Тадич от дузпа и Един Джеко вкараха головете за „фенерите“, но с две попадения на Лойде Аугусто гостите измъкнаха ценно равенство в битката за оцеляване в елита.

Предпоследният в подреждането Коняспор надви с 1:0 Анкарагюджю. Точен за домакините беше Лука Прип в 38-ата минута. На дъното и без почти никакви шансове да се спаси е Истанбулспор, който днес загуби с 1:3 от Газиантеп. Два гола за гостите отбеляза Денис Драгуш, а в добавеното време се разписа и друг румънец – Деян Сореску.

Последвайте канала ни в

Сподели