Ще се възползва ли Миньор от кризата в Левски?

Отборите на Миньор 2015 и Левски ще премерят сили в днешното обедно дерби в Националната баскетболна лига. Двата тима излизат един срещу друг от 13:00 часа в зала “Борис Гюдеров” в Перник. Срещата е част от 21-вия кръг на първенството.

Мачът е от ключово значение за амбициите на домакините, които имат златна възможност да влязат в осмицата с победа днес. Тимът на Георги Младенов заема 11-ата позиция в таблицата с баланс от 7-13, като може да изпревари своите конкуренти Шумен, Академик Пловдив и Ямбол, които са с актив от по 7-13. Левски пък е на последното 12-о място с актив от 5-15.

Перничани се намираха в серия от четири поредни поражения, но я спряха с победа над Ямбол със 76:67 в средата на тази седмица. Това бе и първи успех на “чуковете” в реновираната им зала “Борис Гюдеров” след завръщането им в елита.

Левски пък е обладан от финансова криза и за съжаление остана с къс състав и без нито един чужденец. “Сините” загубиха 14 от последните си 15 мача и днес отново са в ролята на аутсайдер.

Миньор 2015 спечели първия мач за сезона с Левски, след като се наложи със 78:73 при гостуването си в София.

Последвайте канала ни в

Сподели