Нинова ексклузивно пред TV за убийствата на Нотариуса и Алексей Петров, ротацията и отиваме ли на избори

„Политическа нестабилност и несигурност в държавата, в семействата и домовете на хората, така определи скандалите в последните седмици лидерът на БСП Корнелия Нинова ситуацията у нас. Сглобката се занимава само с това как да си разпредели постовете по регулатори, министерски кресла. Виждате, че само за това се разправят, нищо смислено не се прави за хората. 

Ние казваме вместо ротация, да има разглобка и оставка и да ходим на избори“. Така отговори Нинова на въпроса на ще ходим на предсрочни парламентарни избори, както се закани лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Надявам се за тези 7-8 месеца управление на сглобката хората да са прогледнали кой ги излъга, колко безпринципен съюз създадоха ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Дано хората вече да осъзнаят, че бяха излъгани на изборите, че тези, които искаха да премахнем модела ГЕРБ, се прегърнаха с него и си привлякоха и партньор ДПС. Само ние останахме на пътя, на който си бяхме, и не предадохме хората си“, посочи тя.

„Ние се връщаме в мутренските времена“, смята още Нинова, като визира убийствата на Алексей Петров и на Мартин Божанов-Нотариуса. „И още по-лошото е, че уж имаме сериозна съдебна реформа, уж промяна в Конституцията в името на справедливостта, а все повече и повече обвързаности и мърсотия извира от тези среди. Някакви клубове, срещали се съдии и прокурори“, допълни тя.

„Тази съдебна реформа не доведе до нищо освен до овладяване на прокуратурата политически, защото голяма част от Висшия съдебен съвет ще се избира от парламента, тоест от политиците. Друго съществено няма в тази съдебна реформа“, коментира лидерката на БСП.

„Не мога да кажа дали на пролет ще отидем на предсрочни парламентарни избори. Толкова е динамично всичко. Сутринта се събуждаме с една ситуация в държавата, до обяд те са се изпокарали в сглобката, вечерта са се сдобрили. Един от проблемите на този начин на управление е точно това – тази непредсказуемост и да не можеш да планираш какво да правиш“, каза още тя.

Ние политиците сме лесни, ще реагираме, но икономиката не може да планира, а тя си храни. Бизнесът не може да си планира за утре какво ще се случи. Чести промени в законите, абсолютно противоречащи си един на друг, приемат един закон, след два дни го поправят, малкият и средният бизнес не може да се приспособи към това чудо, което се случва, каза още пред камерата на Корнелия Нинова.

Нинова беше в Сопот, където се провежда Старопланински събор „Да стоплим сърцата с вино и любов“. Тя каза още, че е  дошла да подкрепи новия кмет на общината Станислав Стоенчев, който е член на изпълнителното бюро на БСП.

Кристина ИВАНОВА,
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ,

Сподели