Ваня Григорова с голяма бомба след избора на Цветомир Петров за шеф на СОС

Аз не гласувах за избора на Цветомир Петров. Това заяви пред БНР Ваня Григорова, общински съветник от БСП, след избора на председател на СОС.

„Честито на ПП-ДБ-СС, които се наложиха над всички останали групи. Избирателят не им даде правото да получат цялата власт, както на национално, така и на местно ниво. Но блокажът, който наложиха в София, доведе до това другите групи да търсят вариант да излязат от кризата, предизвикана от жъртопаветниците“. 

Григорова не знае кои членове на БСП в Общинския съвет са подкрепили кандидатурата. Но по повод критиките на Корнелия Нинова към тази подкрепа, тя заяви:

Госпожа Нинова управлява именно с тези партии – ПП и ДБ. Когато започна блокажът в СОС, настояваше най-възрастният общински съветник да поеме управлението на заседанията, а това е Грети Стефанова, която е от ДБ. Не разбирам нейните опасения, че членове на БСП са гласували за ПП-ДБ-СС“. 

Григорова смята, че не е необходимо Петров да остава на поста чак до месец юли. 

„До 15 февруари трябва да се гласува бюджета на Столична община. След това – икономическата рамка по транспорта. Имаме и недостиг на средства за здравеопазване. В рамките на март може да гласуваме всички тези ключови документи и да продължим дебатите доколко легитимно е това управление“.

Ваня Григорова смята, че може да има договорка между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС.

„Неразбираемо е защо след заявените намерения на господин Борисов, че партията му е готова за следващи избори и твърденията, че няма да подкрепи председател, днес се оказа, че предпочитат да изберат представители на ПП-ДБ-СС. Единственото обяснение е, че София беше заложник на масата на ротацията. След като са се разбрали на национално ниво, вече е време да върнат жеста на столично“.

Тя се оплака, че няма достатъчно информация, за да бъде дискутиран бюджета. 

„Това не сочи за по-различен подход от този, който се прилагаше по време на управлението на ГЕРБ. Група, която не дава данни за общинските дружества, не може да твърди, че е алтернатива на модела, който се прилагаше. Те са продължение“.

Сподели