Кот д’Ивоар 0:0 ДР Конго

Отборите на Кот д’Ивоар и ДР Конго ще определят втория финалист в турнира за Купата на африканските нации. Резултатът до момента е 0:0, а победителят ще се изправи в спора за ценния трофей срещу състава на Нигерия, който по-рано днес елиминира Южна Африка след изпълнение на дузпи.

Кот д’Ивоар е домакин на турнира и очакванията към тима са огромни, но „слоновете“ стигнаха до полуфиналите с голяма доза късмет. Те останаха трети в групата си и се добраха до елиминациите само благодарение на благоприятното развитие на мачовете от последния кръг в другите групи. На осминафиналите Кот д’Ивоар отстрани Сенегал след изпълнение на дузпи, а на четвъртфиналите изхвърли Мали след продължения. 

Пътят на ДР Конго до тази фаза на надпреварата също не беше лесен. В групата отборът направи три равенства, след това надделя с дузпи над един от големите фаворити Египет, а после подчини и приятната изненада Гвинея.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели