Моци: Вярвам на тези момчета, в Лудогорец такива неща не могат да се случват, помня едно 0:6, но говорим за Арсенал

Техническият директор на Лудогорец – Козмин Моци, коментира пред Sportal.bg подготовката на тима в Турция, очакванията му за първенството и двубоите срещу Сервет, а и как разградчани се вдигнаха след масовите подадени, но неприети оставки в края на миналата година.

“Изкарахме хубава подготовка без някакви тежки контузии извън тези, които ги имаме. В края най-важното е, че нямаме нови контузии, всички са здрави и готови за първия официален мач. Момчетата показаха, че са добри футболисти. Със същите момчета сме на три точки от първото място, но и с мач по-малко, излязохме от групите на Лига на конференциите и вярвам, че отново ще станем шампиони. Вярвам много на тези момчета. Надявам се да започнем с трофей още с първия мач”, започна Моци.

“Сервет е един много добър отбор. Завършиха на трето място в много тежка група. Те са отбор, който играе футбол. Гледали сме го доста пъти. Никой не трябва да мисли, че Сервет е слаб отбор. Може като име да не е толкова голямо, но са много добър отбор и ни предстои тежък двубой”, допълни бившият защитник на “орлите” относно предстоящите елиминационни сблъсъци в Европа срещу швейцарците.

След това Моци изрази оптимизъм за представянето на отбора през пролетта и разкри как разградчани са преодолели кризата през миналата година, когато цялото ръководство подаде оставки след поражението с 1:7 от Нордселанд, но те не бяха приети от собствениците.

“Ще видим как са момчетата след подготовката. Вярвам, че ще са доста по-силни от миналата година. Как се вдигна отборът? Първо, нашите собственици винаги бяха близо до отбора. Те говориха доста с момчетата. И ние говорихме с тях. Накрая треньорът им каза какво да правят, което беше важно. Вярвам много на г-н Дерменджиев, познавам го от почти 12 години. Беше ми треньор и вярвам, че може да направи още по-добри резултати. При него играхме два пъти ШЛ, имахме добри резулатти. Даже сега, при последния престой, направи невероятни неща.

Оставките? Беше, както нашият изпълнителен директор каза, морална оставка, защото в Лудогорец такива неща не могат да се случват. Такива резултати рядко се случват. Помня едно 6:0, но говорим за Арсенал. И тези оставки бяха след дълъг разговор между директорите. Това беше правилното нещо”, завърши Козмин Моци.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели