Стотици българи зарадваха Везенков в Чикаго

Крилото на Сакраменто Кингс Александър Везенков получи топло посрещане при визитата си в Чикаго. Стотици българи се срещнаха с най-полезния играч в Евролигата в минутите преди началото на двубоя между Булс и Кингс в “Юнайтед Сентър”. Везенков позира за снимки и раздаде автографи на своите сънародници във Ветровития град.

За съжаление на българските фенове в Чикаго обаче националът не взе участие в двубоя заради продължаващите проблеми в десния глезен, които го принудиха да пропусне шести пореден мач на “кралете”. Спортист №1 на България за последните две години до последно бе под въпрос за срещата, но около половин час преди началото ѝ от Сакраменто официално съобщиха, че той ще почива отново.

Все пак Сакраменто спечели гостуването си на Булс със 123:115, след като Ди’Аарън Фокс напомни за себе си и отбеляза 41 точки за успеха. По този начин “калифорнийци” завършиха турнето си от седем поредни гостувания с баланс от 5-2 и в момента заемат петото място в Западната конференция с актив от 29-19.

Последвайте канала ни в

Сподели