БФКолоездене пое инициатива Пловдив отново да домакинства Балканското на писта

Българската федерация по колоездене, представена от президента Драгомир Кузов, участва в конгреса на Балканския колоездачен съюз, който се проведе в Скопие (Македония) през изминалия уикенд.

На конгреса бяха обсъдени темите за съвместен календар на балканските държави за предстоящия сезон, обмяната на съдии по време на състезания от България със съседните държави с цел повишаване техния опит и квалификации, провеждането на съвместни курсове и обучения на съдии между България и Македония благодарение на сходния език, както и провеждането на съвместни шампионати на шосе с румънската и сръбската федерация.

БФК също така покани за участие федерациите на предстоящи състезания на столичния колодрум “Сердика” /бетонова настилка/ преди Европейския шампионат на писта в Котбус (Германия) от 9 до 14 юли, който също ще се проведе на бетонова настилка.

БФК отново пое инициатива да се проведе Балканското първенство на писта в Пловдив (октомври 2024), като желание за участие изявиха и държави, които никога не са развивали пистово колоездене като Македония, Албания, Сърбия, Косово, Босна и Черна гора.

Последвайте канала ни в

Сподели