Кристъл Палас възкръсна срещу Шефилд за първа победа в Премиър лийг през 2024 г.

Отборът на Кристъл Палас надви тима на Шефилд Юнайтед с 3:2 в среща от 22-ия кръг на Премиър лийг. Новаците повеждаха на два пъти с головете на Бен Бреретон (1’) и Джеймс МакАтий (20’), лондончани изравняваха с точния мерник на Еберечи Езе (7’, 28’), а победният гол бе отбелязан от Майкъл Олисе (67’).

Цели четири гола паднаха през първото полувреме, като откриващите тридесет минути предложи взривоопасно начало.

Веднага след изпълнението на центъра бе изпратено подаване към Бен Бреретон, който бе в близост до наказателното поле, напредна, стреля по диагонал в коридор и шокира домакините.

“Орлите” в никакъв случай не се стъписаха и се нуждаеха от само четвърт час, за да възстановят равенството. След продължително разиграване пред пеналтерията на гостите Майкъл Олисе изсипа топката, а Еберечи протегна високо крак във въздуха, изненадвайки стража Иво Гърбич.

Радостта на Палас продължи съвсем кратко и само 180 секунди по-късно новаците отново излязоха напред. Вдъхновени от изравняването домакините потърсиха веднага пълния обрат, но допуснаха грешка при изнасянето и в центъра на терена проби Оливър Макбърни, напредна в съперниковата половина и дълбоко напред намери Джеймс МакАртий, а той прехвърли елегантно вратаря Дийн Хендерсън.

Палас отново не се предадоха лесно и този път изравниха само осем минути по-късно. Езе получи подаване на границата на наказателното поле, залъга бранителите пред него и веднага нанесе топовен шут в разкрилия се коридор.

Победното попадение падна след почивката в средата на второто полувреме. Съперниците се втурнаха в атаки, тъсейки успеха. “Орлите” успяха да си върнат за събитията в откриващата част, като хванаха противника на контраатака. Олисе намери Отета, който напредна в наказателното поле, а там халфа опита да отправи бърз пас към играч в червено-син спортен екип, но бранителите на гостите застанаха на пътя на топката. Коженото кълбо стигна след няколко рикушета отново до Олисе, който стреля отвъд пеналтерията и наказа новаците в елите.

В края се игра продължение над десет минути, но гостите така и не намериха път поне до точката, като шансовете им за оцеляване започват все повече да намаляват. Лондончани пък все повече започват да намират своята игра и успяха да запишат втората си победа за последните три мача в Премиър лийг.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели