Министър чу болката на любовника на Габриела, но го попари с тези думи

Бившият депутат Велико Минков, който твърди, че е баща на второто дете на Габриела Пеева, отправи апел към социалния министър.

През ефира на NOVA той поиска от Иванка Шалапатова да издаде заповед за ДНК тест за него и бебето, който да докаже бащинството му. Това обаче не е в правомощията ѝ, отговори тя от кулоарите на парламента.

„Аз съм съпричастна с желанието му да докаже, че той е баща. Разбирам емоциите му, но това е в правомощията на съда. Министърът на труда и социалната политика няма никакви правомощия да накара съда да се произнесе в някакъв времеви диапазон”, посочи тя.

Социалното министерство все още няма пълна оценка за това как ще бъде регулирана грижата за децата.

Според Шалапатова министър срещите на Габриела с двете й деца на този етап са недопустими.

„Най-добрият интерес на детето е водещ. Няма как детето да бъде оставено при родител, който има малтретиращо поведение, спрямо детето.

Няма как да бъдат оставени децата в среда, която е рискова за развитието на детето. Тоест, когато изолираме всички тези фактори – ние ще издадем доклад, но българският съд ще вземе решение къде е най-добрата среда за отглеждането на детето“, заяви Иванка Шалапатова – министър на труда и социалната политика.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Сподели