Конго отстрани Египет след драма с дузпи

Отборът на ДР Конго се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на африканските нации след драматична победа срещу Египет с изпълнение на дузпи. Двубоят завърши при резултат 1:1 след 90 минути игра, а в двете продължения по 15 минути не паднаха нови попадения. При дузпите конгоанците вкараха осем пъти, а египтяните само седем.

За ДР Конго в редовното време се разписа Мешак Елия (37′), а за Египет точен бе Мостафа Мохамед (45′ 1′).

Двете попадения в редовното време паднаха в през първата част и то в нейния край.

Първи удариха конгоанците. Те изпълниха бързо странично хвърляне след като противниковите играчи се засуетиха да оспорват редовността на тъча и полузащитникът на английския Брентфорд – Йоан Уиса, се озова с топката на границата на наказателното поле. Той я сервира на главата на връхлитащия Мешак Елия, който от своя страна засече и порази опразнената врата.

Възпитаниците на Себастиен Дьосабър обаче пропиляха много лесно преднината си и пет минути по-късно направиха дузпа, която след известни полемики и преразглеждане чрез системата VAR бе реализирана от Мостафа Мохамед.

С това и се изчерпаха интересните голови положения, като конгоанците имаха възможност чак в началото на второто продължение, но липсваше прецизност в центрирането на Самюел Мутусами.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели