Изключителна драма и последния удар в мач прати Гвинея на четвъртфиналите в Купата на Африка

Гвинея успя да се класира за четвъртфиналите на Купата на африканските нации след изключително драматична победа с 1:0 над Екваториална Гвинея. Единственото попадение падна в самия край на осем минутното добавено време и негов автор стана Мохамед Байо (90’). Възпитаниците на Хуан Мича пък имат за какво много да съжаляват, след като пропуснаха дузпа чрез Емилио Енсуе в 68-ата минута, а от 55-ата бяха с човек по-малко на терена, тъй като Фредерик Бикоро бе изгонен.

Първата част не предложи много емоции на феновете, като двата тима завършиха без точен удар във вратата. Голмайсторът Байо пропусна най-доброто положение за Гвинея още в началните минути, когато не успя да уцели вратата, а Саул Коко нацели само стената след пряк свободен удар от добра позиция. Малко след това голмайсторът на турнира до момента Емилио Енсуе на свой ред пропусна добра ситуация. Десет минути след началото на второто полувреме Мори Конате от Гвинея успя да се разпише с глава, но голът бе отменен поради засада.

Повратният момент в срещата бе в 55-ата минута, когато Федерико Бикоро бе изгонен с директен червен картон след фал срещу Байо, оставяйки Екваториална Гвинея с човек по-малко повече от половин час преди края на редовното време. Все пак момчетата на Хуан Мича получиха отлична възможност да излязат напред в резултата в десетина минути по-късно след нарушение срещу Иван Салвадор. Възпитаниците на Каба Диавара очаквано вдигнаха оборотите, след като се оказаха с човек по-малко на терена, но повечето от ударите им не представляваха сериозна опасност за Хесус Овоно. Точно когато по всичко изглеждаше, че ще се стигне до дузпи и с последния удар в срещата Мохамед Байо все пак прати топката с глава в мрежата и прати своя тим на четвъртфиналите на Купата на африканските нации за пръв път от 2015-а година насам. Там Гвинея ще срещне победителя от сблъсъка на Египет и Демократична република Конго.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели