Ювентус обяви привличането на португалски защитник

От Ювентус официално обявиха привличането на защитника Тиаго Джало, който пристига от Лил за твърдата сума от 3,6 млн. евро плюс още 1,5 млн. под формата на бонуси. В касата на френския клуб могат да постъпят допълнителни 2,6 млн. евро при изпълнението на договорени спортни цели и/или условия. Контрактът на играча е до 30 юни 2026 г.

Очаква се Джало, който ще носи фланелката с номер 33, да е единственото ново попълнение на „Старата госпожа“ през този месец. Любопитното е, че той беше постигнал споразумение с големия съперник Интер да премине в тима като свободен агент през лятото, когато щеше да му изтече договора с Лил, но Ювентус изпревари „нерадзурите“, сключвайки сделка с неговия клуб.

23-годишният играч прекара четири сезона и половина при „песовете“, които го закупиха от Милан за 4 млн. евро. През този период Джало записа общо 102 мача с 3 гола и 2 асистенции за отбора, с който има една титла на Франция и една суперкупа на страната. Той има две повиквателни за националния тим на Португалия през 2022 година, но все още чака своя дебют за родината си. Централният бранител не е играл от миналия март насам заради скъсана предна кръстна връзка в дясното си коляно, но скоро ще бъде готов да се завърне на терена.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели