Ню Йорк Айлъндърс победи Далас Старс в треньорския дебют на Патрик Роa

Бо Хорват се разписа 41 секунди след началото на продължението за Ню Йорк Айлъндърс, който спечели с 3:2 срещу Далас Старс в дебюта на Патрик Роa като треньор на отбора от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Матю Барзал отне шайбата дълбоко в половината на нюйоркчани и пусна дълъг пас към Хорват, който излезе сам срещу Скот Уеджуут и преодоля вратаря на Старс. Така той спря серията от четири поредни поражения за Айлъндърс.

Роa, член на „Залата на славата“ на НХЛ, замени на поста Лейн Ламбърт в събота. Той не е практикувал треньорската професия от 2016 насам, когато напусна Колорадо Аваланч.

Александър Романов и Хъдсън Фашинг също се разписаха за Айлъндърс, а вратарят Иля Сорокин направи 40 спасявания. Джейсън Робъртсън и Нилс Лундквист вкараха във втората третина за Старс, които загубиха за трети път в последните си осем мача. Уестууд пък отрази 24 шайби.

Кирил Капризов отбеляза хеттрик и Минесота Уайлд надви Каролина Хърикейнс с 5:2. Йоел Ериксон Ек и Джейк Мидълтън също бяха точни, а Филип Густавсон отрази 40 удара на вратата на Уайлд, които са с три победи в последните си четири мача.

Мартин Некас и Майкъл Бънтинг вкараха головете за Кейнс, а Анти Ранта спря 14 удара.

Водещият реализатор на НХЛ Остин Матюс вкара 38-ия си гол за сезона и Торонто Мейпъл Лийфс завърши серия от четири поредни мача в западната част на САЩ с победа с 3:1 срещу Сиатъл Кракен. Никълъс Робъртсън и Джейк Маккейб също бяха точни за Лийфс, които спечелиха за втори път в последните си седем мача.

Иля Самсонов направи 16 спасявания и бе преодолян само от Джордан Ебърли.

Последвайте канала ни в

Сподели